EEN GESTROOMLIJND PROCES, voor het beste resultaat

Engineering

Productiemethodes worden hier bepaald, productieprocessen geoptimaliseerd en productiegereedschappen ontwikkeld en ontworpen. De engineeringsafdeling wordt in een steeds eerder stadium door klanten ingeschakeld om de maakbaarheid van een productontwerp te toetsen.

In de loop van 2016 werd een begin gemaakt met het offline programmeren van machines zoals de lasrobots en het bewerkingscentrum.

Calculatie en werkvoorbereiding

Werkvoorbereiding behoort tot de taken van de groeiende groep engineers. Offertecalculaties worden opgesteld.

Gereedschapmakerij

In de gereedschapmakerij wordt onderhoud uitgevoerd aan bestaande gereedschappen en worden nieuwe gereedschappen en las- en freesmallen geproduceerd.

Productie

In de productieafdeling worden vanuit verschillende basismaterialen als plaat, band en buis onderdelen gemaakt die vaak als gelaste samenstelling aan de klant worden geleverd. Seriefabricage van stampdelen voor grote aantallen.

Logistiek en expeditie

De logistieke beheersing van alle processen wordt steeds belangrijker naarmate het aantal producten, de complexiteit ervan en het aantal varianten binnen een productgroep toeneemt.
Op de expeditieafdeling wordt alles verpakt in de voorgeschreven verpakking en verzendklaar gemaakt.

Kwaliteit

De modern uitgeruste meetkamer beschikt over een 3D meetarm om de vaak complex gevormde producten te meten. Schouten & Visschers is gecertificeerd volgens ISO 9001.

Contact

Voor al uw vragen aan onze administratie, verkoop, inkoop en engineering wordt u vriendelijk en vakkundig te woord gestaan.