HET BEDRIJF, Schouten en Visschers

Schouten & Visschers is opgericht in 1933 en heeft zich sinds die oprichting ontwikkeld tot een hoogwaardige partner voor metalen en aluminium onderdelen en halffabricaten. Ook is de focus verlegd naar het opwekken van duurzame energie door middel van zonnepanelen. Het constructiewerk vindt vrijwel geheel in eigen beheer plaats. Al sinds het begin van haar bestaan is het metaalbedrijf gevestigd aan de Stationsstraat in Epe, op de Veluwe.

Stamp- en Trekwerk Epe

Producten uit die beginperiode zijn onder meer straatspijkers en kinderwagenwielen. Later richtte men zich steeds meer op stamp- en dieptrekdelen, waardoor oudere Epenaren het bedrijf vooral kenden als Stamp- en Trekwerk Epe. In 1997 is de huidige bedrijfshal in gebruik genomen. Deze is veel ruimer dan de oude hal, en om hier voldoende werk in te krijgen werd een bedrijf overgenomen waar uitlaatsystemen werden gemaakt voor de automobielindustrie en voor trekkers en heftrucks.

 

Nieuwe markten als metaalbedrijf

De productie van uitlaten is in 2005 afgebouwd, maar met de opgedane kennis van buisbewerkingen konden markten worden aangeboord waarin een combinatie van buis- en plaatbewerkingen gevraagd wordt.

Samengestelde producten

In de afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in verschillende productietechnieken waardoor het metaalbedrijf steeds beter in staat is om samengestelde producten te leveren.

In 2007 is de eerste lasrobot in gebruik genomen. Inmiddels hebben we 12 lasrobots die op twee locaties in een tweeploegendienst produceren. Drie daarvan zijn in de afgelopen maanden geplaatst in onze nieuwe fabriek in Heerde.

Recente investeringen

Om als metaalbedrijf beter in de eigen onderdelenbehoefte te kunnen voorzien is recent geïnvesteerd in onder andere een lasersnijmachine, een buizenbuigmachine en een bewerkingscentrum voor het uitvoeren van freesbewerkingen aan halffabrikaten. Bekijk ons volledige machinepark. Tevens is er geïnvesteerd in een uitbreiding van de fabriekshal.

Bekijk hieronder onze nieuwe bedrijfsfilm:Schouten & Visschers is een familiebedrijf waar continuïteit hoog in het vaandel staat.