Gereedschapsmakerij van Schouten & Visschers

Metaalwarenfabriek Schouten & Visschers is een geavanceerde en veelzijdige specialist in metalen onderdelen en halffabricaten. Ons bedrijf is opgericht in 1933. Inmiddels hebben wij heel wat ervaring opgedaan en onze productietechnieken almaar uitgebreid. Wij zijn expert op het gebied van lasersnijden, kanten, stampen en dieptrekken en tenslotte lassen. Dit alles wordt nog eens ondersteund door onze moderne gereedschapsmakerij.

Ontwikkeling en productie van productiemiddelen

Schouten & Visschers beschikt over een moderne gereedschapsmakerij. In deze gereedschapsmakerij ontwikkelen en produceren wij in eigen beheer stansgereedschappen en lasmallen. Deze productiemiddelen zijn niet alleen voor eigen gebruik, maar ook voor derden. Omdat we al onze productiemiddelen direct in onze eigen gereedschapsmakerij kunnen maken, zijn wij instaat om uw productiewerk snel en flexibel te leveren.

 

Onze gereedschapsmakerij

Centraal in onze gereedschapsmakerij staan de werktafels opgesteld. Deze zijn voorzien van randapparatuur als een bovenloopkraan, perslucht en een spoelstation. Eromheen staan de bewerkingsmachines: een computergestuurd bewerkingscentrum, een vlakslijpbank en een hardingsoven. De mogelijkheid tot draadvonken, draaien en conventioneel frezen, maakt onze gereedschapsmakerij compleet.

Veelzijdige specialist

Een brede technologische basis met diverse productietechnieken

Servicegericht

Meedenken en klaar staan voor onze klanten: service is belangrijk voor ons!

Volledige ontzorging

Wij ontzorgen onze klanten voor het hele traject van engineering tot productie

Expertise

Onze vakmensen zijn experts in hun vakgebied, zodat onze klanten het beste krijgen

SCHOUTEN & VISSCHERS, een breed scala aan werkzaamheden

Heeft u vragen?

Wenst u meer informatie over de productiemiddelen uit onze gereedschapsmakerij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

IMPRESSIE, van onze producten

EEN GESTROOMLIJND PROCES, voor het beste resultaat

Engineering

Productiemethodes worden hier bepaald, productieprocessen geoptimaliseerd en productiegereedschappen ontwikkeld en ontworpen.

Calculatie en werkvoorbereiding

Werkvoorbereiding behoort tot de taken van de groeiende groep engineers.

Gereedschapmakerij

In de gereedschapmakerij wordt onderhoud uitgevoerd aan bestaande gereedschappen en worden nieuwe gereedschappen en las- en freesmallen geproduceerd.

Tandwielen

In de productieafdeling worden vanuit verschillende basismaterialen als plaat, band en buis onderdelen gemaakt die vaak als gelaste samenstelling aan de klant worden geleverd.

Logistiek en expeditie

De logistieke beheersing van alle processen wordt steeds belangrijker naarmate het aantal producten, de complexiteit ervan en het aantal varianten binnen een productgroep toeneemt.

Kwaliteit

De modern uitgeruste meetkamer beschikt over een 3D meetarm om de vaak complex gevormde producten te meten.

Contact

Voor al uw vragen aan onze administratie, verkoop, inkoop en engineering wordt u vriendelijk en vakkundig te woord gestaan.

SCHOUTEN EN VISSCHERS, beschikt over een uitgebreid machinepark